”Ärr visas där kulorna trängt in i bröstkorgen.”


7 september 2014. Göteborg.

Ytterligare en tur till våra nya vänner i nordöstra Göteborg – denna gång med soffor, microvågsugn, bokhyllor, lampor, mattor, ännu fler madrasser, vinterjackor och skor. De berättar att deras familjer i Syrien knappt tror på deras ord när de berättar om allt som bara levereras hem till dem. Tacksamheten vet inga gränser. Deras historier är ohyggliga. Ärr visas där kulorna trängt in i bröstkorgen. Bilder visas på svårt skadade anhöriga. Tvillingarna som föddes en månad efter mannen flydde och som nu är 7 månader och aldrig fått träffa sin far. Ärren som sitter i själen är ännu mer ogreppbara. Och så alla bilder från ganska nyligen. För bara något år eller två sedan. Innan kriget blev en angelägenhet för varje enskild individ – det liv som då levdes och som kunde varit du och jag. Bilder från resor, fester och glada stunder med barnen. Från universitetet och yrkeslivet. En helt vanlig vardag. Nu ska den nya vardagen skapas här, steg för steg. Tack alla som bidragit och som fortsätter att bidra!