”Jag stod inte ut med tanken…”


7 september 2014. Göteborg.

Igår kom en rapport från Malin i Göteborg som under helgen möblerar upp en lägenhet åt några unga syriska män:

”Jag hade tänkt lämna allt till killarna i morgon men stod inte ut med tanken att madrasser och säng skulle stå i mitt garage för att jag var bekväm (”effektiv”) medan de sov på golvet. Det kändes inte ok. En av männen talar mycket bra engelska. Han är mycket pressad psykiskt med tanke på familjen – fru med svåra skador efter att huset bombats, men barnen är oskadda. En på 2,5 år och tvillingar på 7 mån som han aldrig träffat…. Allt kretsar kring 1) få ett legalt boende (detta är ”svart”) 2) få hit familjen 3) skapa ett nytt liv här. De var otroligt tacksamma för möblerna. Kändes hoppfullt och förtvivlat på samma gång – jag är säker på att du förstår vad jag menar. Vi drack te och hade mkt trevligt. Stannar längre i morgon när jag tar med familjen. Kändes som en ambitiös ung man som kunde varit vi under andra omständigheter. Kram”