Solviks asylboende stängs – men PIF Sotenäs arbetar vidare


11 september Sotenäs

Vi får en del frågor om Pay It Forward Sotenäs ska lägga ner sin verksamhet nu.

Det enkla svaret är nej.

Pay It Forward startade här i Sotenäs 2013, och grejen med PIF är att hjälpa människor i närområdet, som av olika anledningar lever i utsatthet. Det finns förstås många olika orsaker till varför en medmänniska kan behöver hjälp och vi ser att det behovet absolut inte blir mindre. Det finns både hos nyanlända, etablerade, unga och gamla.

Solvik har stängts och många av våra vänner har fått flytta till andra ställen i Sverige. Vi hoppas att det engagemang som sååå många här i Sotenäs har visat, kommer att ge dessa personer en bra grund att bygga vidare på i sin nästa fas här i Sverige eller var de sen hamnar.

Det är dock mycket att greja med här i Sotenäs – så vi fortsätter i samma anda.

Vi kommer snart att bjuda in till olika aktiviteter där ni kan få bidra med det som passar er. Håll utkik här på Facebook.
Kanske du har en idé som du vill förverkliga med någon annan? Har du funderat på något som behöver göras här i vår kommun? Hör av dig till oss så kanske det kan bli något bra! Vi mår alla bättre av att kunna hjälpa till där det behövs – på vårt eget vis, i vår egen takt.

Vi vill också påminna om att Pay It Forward är ett nätverk – ett nätverk av personer som vill hjälpa andra. Det vi har gemensamt är dock några saker:

• Vi värnar om människors integritet – hänger inte ut någon eller fördömer.
• Vi hjälper där det behövs och där vi kan.
• Vi engagerar oss i den mån och utsträckning som vi kan och vill. Ingen tycker att någon gör för lite eller fel så länge det inte skadar någon.
• Vi samverkar gärna med andra organisationer – men vi är ingen organisation med stadgar och styrelse osv. Vi är individer som samverkar i nätverk.

Till sist – tusen miljarder tack till alla er underbara sotenäsbor som steppat upp de senaste 2 åren, då vår kommun, likt hela Sverige, har befunnit sig i en mycket speciell situation.

Vi är fullständigt övertygade om att vår insats har gjort en fantastisk skillnad för både enskilda människor men också för vår kommun och närsamhälle.

People help people.

logo