PIF får Uddevalla kommuns demokratipris


6 juni Uddevalla

 På nationaldagen delades demokratipriset ut på Gustafsberg av kommunfullmäktiges ordförande Alf Gillberg (S) till Marielle Pettersson, grundare av Pay It Forward.
Priset bestod av ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.
 12 nomineringar hade kommit in och vinnaren utsågs av en enhällig jury.
Motiveringen lyder:
Demokratins grund är respekten för alla människors lika värde, något som Marielle Pettersson genom Pay It Forward visar i konkret handling. Genom Pay It Forward får personer som behöver det som mest stöd och hjälp med bland annat kläder, husgeråd, möbler, bostad, hygienartiklar, rådgivning och hjälp vid myndighetskontakter. Pay It Forward har på ett på ett utmärkande sätt visat på styrkan och möjligheterna som ett engagerat civilsamhälle kan ge för att skapa ett hållbart samhälle för alla.